<
>
  • , ,

Duurzaamheid

Met onze producten willen wij een bijdrage leveren aan de bevordering van een gezonder en comfortabel leef- en werkklimaat op microniveau in gebouwen en aan een CO²-neutraal klimaat op macroniveau waardoor ook in de toekomst een comfortabel leef- en werkklimaat gerealiseerd kan worden.

Op verschillende manieren leveren wij een bijdrage aan een schoner klimaat. Zo wordt de benodigde energie in de kantoren en de fabriek van Weger grotendeels verkregen door zonnepanelen en selecteren wij de luchtbehandelingskasten op een zo laag mogelijk energieverbruik.

Productieproces

De frames en panelen worden geproduceerd op bestelling. Daarnaast worden de orders verzameld en met een optimalisatieprogramma gecombineerd zodat het afval geminimaliseerd wordt.

Weger levert een forse bijdrage aan de vermindering van CO²-uitstoot.

  • Op het dak van de fabriek van Weger in Kiens zijn zonnepanelen geïnstalleerd die circa 170 kWp aan vermogen kunnen opwekken. Daarmee kunnen we 30% van ons stroomverbruik dekken.
  • Weger heeft een productie voor stikstof door middel van perslucht, waarmee ze het gas, dat nodig is voor de lasermachine, op een natuurlijke wijze kunnen opwekken.
  • Weger versnippert de pallets en andere verpakkingen van hout (waarin of waarop goederen worden aangeleverd) en verbrandt deze. Op deze wijze wordt circa 30% van het verwarmingsenergieverbruik gedekt.

 

Energieverbruik

De luchtbehandelingskasten worden zodanig geselecteerd en samengesteld zodat de weerstand zo laag mogelijk is waardoor het energieverbruik lager zal uitvallen. Een onderdeel hiervan is dat er met zo min mogelijk blindplaten gewerkt is. Dit is mogelijk doordat Weger de koel- en verwarmingselementen zelf produceert zodat deze ook in elke maat gemaakt kunnen worden en daarmee geen blindplaten nodig zijn.

Daarnaast kunnen wij luchtbehandelingskasten aanbieden met warmteterugwinning door toepassing van warmtewielen en platenwisselaars. Inmiddels hebben wij ook de eerste luchtbehandelingskasten gecombineerd met warmtepompen zodat de (relatief) warme of koude temperatuur van de aarde wordt gebruikt voor verwarming en koeling (bekijk ons project Fort Nieuwersluis).

Indien gekozen wordt voor duurzame luchtbehandelingskasten dan maken wij gebruik van aluminium dat eenvoudig te recyclen is.

Wij kunnen energiezuinige luchtbehandelingskasten leveren, met energielabel A van Eurovent. Door de gespecificeerde opgave kan men eenvoudig beoordelen hoe energiezuinig de kast is. Hiermee kan men tevens een goede indruk krijgen van de verbruikskosten van de luchtbehandelingskast.