Begin februari gaat de VSK beurs weer van start; wij bieden u graag nuttige tips!

15/01/2020

Heeft u al plannen gemaakt om de VSK beurs te Utrecht te bezoeken? Zo ja, waag dan even een bezoekje aan onze stand want ook dit jaar zijn wij weer van de partij!

Wat hebben wij te bieden tijdens de beursdagen?

Wij bieden u nuttige tips om het optimale uit de luchtbehandelingskast te halen! Wij willen u graag, onder het genot van een hapje en drankje, op een vrijblijvende manier onze visie geven over hoe belangrijk het is voor de duurzaamheid, de energie-opname en het rendement van de luchtbehandelingskast, dat de componenten van de luchtbehandelingskasten op een juiste manier worden ingebouwd.

Goedkoop is duurkoop en duurkoop is goedkoop

Een juiste aanstroming en goede toegankelijkheid resulteert in sommige gevallen in een grotere (duurdere) luchtbehandelingskast dan begroot. Maar als men op lange termijn gaat berekenen wat de kosten zullen zijn voor het onderhoud en het energieverbruik dan is de kans groot dat het bedrag dat meer betaald is bij de aanschaf al binnen enkele jaren zal worden terugverdiend.

Juiste aanstroming componenten onontbeerlijk                                                      

Natuurlijk weet u hoe een filter, warmtewiel, platenwisselaar of ventilator functioneert. Maar realiseert u zich ook dat voor het optimaal functioneren van zo'n component het heel belangrijk is dat er voldoende ruimte voor en na het component moet zijn om tot een optimaal rendement te komen? En dat dit tevens zeer essentieel is voor het opgenomen vermogen? Hoe kleiner de afstand tot een naastliggend component, hoe meer weerstand dus meer (onnodig) energieverbruik. Bovendien bevordert een goede aanstroming het rendement en werking van bv het warmtewiel, de plantenwisselaar, twincoil e.d.

Onderhoud en een goede toegankelijkheid, minstens zo belangrijk Wat zeker niet uit het oog verloren mag worden is het onderhoud van de luchtbehandelingskasten. Een goede toegankelijkheid van de componenten is hierbij zeer belangrijk. Het verlengt de levensduur van de luchtbehandelingskast aanzienlijk. Er dient voldoende ruimte in de luchtbehandelingskast aanwezig te zijn om onderhoud te kunnen plegen en er moeten voldoende inspectieluiken en/of deuren in de luchtbehandelingskast zijn aangebracht.

 Korte termijn visie vs. lange termijn visie Bovendien kunnen we anno 2020 niet alleen aan onze eigen portemonnee, die van de opdrachtgever en/of van de eindgebruiker denken. We moeten ook verder in de toekomst kijken en aan het milieu denken. Onze kinderen en kleinkinderen willen ook nog graag genieten van deze prachtige planeet. Een luchtbehandelingskast draait minstens 20 jaar en naar ons idee moet het uitgangspunt zijn; met een zo laag mogelijk energieverbruik en een zo lang mogelijke levensduur om de schade aan het milieu tot een minimum te beperken.

Met onze producten willen wij een bijdrage leveren aan de bevordering van een gezonder en comfortabel leef- en werkklimaat op microniveau in gebouwen en aan  een CO2-neutraal klimaat op macroniveau. Tevens willen wij eraan bijdragen dat de energierekening van de eindgebruiker niet hoger zal zijn dan nodig is.

Met de selectie van onze Verheij - Weger luchtbehandelingskasten houden wij rekening met de aanstroming, ruimte voor onderhoud in de luchtbehandelingskast en toegankelijkheid van de luchtbehandelingskast van buitenaf. De opbouw van onze luchtbehandelingskast leent zich uitstekend voor goed onderhoud vanwege de demontabele panelen die bevestigd worden in het frame door middel van een Een bijkomend voordeel is dat alle typen luchtbehandelingskasten in elke mogelijke afmeting verkrijgbaar zijn en wij niet gebonden zijn aan moduulmaten. Wij kunnen zonder meerprijs luchtbehandelingskasten in elke gewenste afmeting leveren dus de luchtbehandelingskast aanpassen aan de beschikbare ruimte zodat het vloeroppervlak zo effeciënt mogelijk wordt benut en dat er bijvoorbeeld voldoende ruimte overblijft om onderhoud te plegen.

Wij lichten u bovenstaande graag nader toe op onze stand C051 in hal 11. De beurs zal plaatsvinden van 4 t/m 7 februari a.s.

Via onderstaande banner kunt u bij ons gratis toegangskaarten aanvragen. Wij stellen het zeer op prijs als u even de tijd neemt om langs te komen en verheugen ons op uw bezoek!