6-tal luchtbehandelingskasten in hartje Utrecht tot op de millimeter nauwkeurig geleverd

16/02/2017

In opdracht van een door Strukton en Ballast Nedam speciaal opgerichte vof, R Creators genaamd, hebben wij een 6-tal Weger luchtbehandelingskasten mogen leveren bestemd voor het project Rijkskantoor de Knoop in hartje Utrecht.

Vorig jaar is het oude pand gestript zodat uiteindelijk het skelet was overgebleven. De technische ruimte bevindt zich in de kelder van het gebouw waar ook de luchtbehandelingskasten opgesteld moesten worden. Het betreft vier luchtbehandelingskasten van 25.000 m3/h en twee van 30.000 m3/h.

Vanwege diverse kolommen in het pand, die onmogelijk weggehaald of verplaatst mochten worden, waren wij genoodzaakt de maatvoering van de luchtbehandelingskasten aan te passen aan de beschikbare ruimte tussen de bestaande kolommen. De luchtbehandelingskasten moesten tussen de kolommen door de ruimte in worden geschoven. Bovendien was de hoogte van de kelder ook beperkt en daardoor een extra mooie uitdaging.

Het spreekt voor zich dat wij hierbij geen afbreuk mochten doen aan de kwaliteit van de luchtbehandelingskasten. Denk bijvoorbeeld aan luchtsnelheden en aanstroming van de componenten in de luchtbehandelingskast en het geluid. Dankzij het productieproces van Weger was het voor ons geen moeite om de luchtbehandelingskasten zo te selecteren dat deze toch ErP gecertificeerd zijn, voldoen aan de geluidseisen en precies tot de millimeter nauwkeurig tussen de kolommen door de ruimte ingeschoven konden worden.